בשנים האחרונות עלתה המודעות לנושא של כבדות שמיעה והעלייה בצורך לרכוש מכשיר שמיעה * גם הטכנולוגיה נחלצה לעזרת הסובלים מכך וכיום יש בשוק מגוון של מוצרים המותאמים אישית ללקוח.
נושא מכשירי השמיעה תופס תאוצה בשנים האחרונות. כבדות השמיעה כבר אינה גזרת גורל. בעזרת טכנולוגיות מתקדמות, יכול כל כבד שמיעה לשמור על קשר עם העולם שסביבו ולשמור על איכות חיים כיתר בני האדם. יתרה מכך, בשנים האחרונות מכשירי השמיעה הפכו לצורך קיומי והכרחי. אם אתם מרגישים ששמיעתכם נפגעה או שאדם קרוב אליכם כבדה שמיעתו, מוצר שכזה אינו בגדר מותרות.
תחום מכשירי השמיעה לא נולד אתמול, אלא קיים משנת 1898 (מכשיר השמיעה הראשון), אך כמובן שהעידן הטכנולוגי של השנים האחרונות הביא לשדרוג טכנולוגיות ויכולות למכשירי השמיעה ותחום מכשירי השמיעה הפך להיות 'היי-טק', אשר משמש מודל לפיתוח מוצרים אחרים בעולם. ולא זו בלבד, אלא שפיתוחים טכנולוגיים אלו הינם 'ידידותיים למשתמש, באופן כזה שאין להירתע משימוש במכשיר שכזה ולחשוש ממורכבות בשימוש בו. אדרבה, השימוש בו הוא קליל וברור, כך שמעבר לשיפור באיכות השמיעה, גם מדובר בשינוי של איכות החיים. התגובות של משתמשים רבים במכשירי שמיעה מעידים על כך.
ישנם כ-220 סוגי פילטרים שונים במכשירי השמיעה, חלקם אקטיביים וחלקם פסיביים. ככל שמכשיר השמיעה איכותי יותר הוא מכיל יותר פילטרים כך למשל הפיתוח של פילטר רעשי רוח, אשר משמש ספורטאים שרצים עם מכשירי שמיעה. הפילטר הזה מזהה רעשי רוח ומפחית אותם משמעותית, כך שהמשתמש יכול לשמוע את סביבתו ללא רעשי הרוח.
כבדות שמיעה וקורונה
לא מעט מדברים על כך שמה שלא הורג נגיף הקורונה, הורגים נגזרותיו. מסתבר כי הקורונה משפיעה על כבדי שמיעה, מעבר לכך המגבלות החדשות של שמירת מרחק וחובת עטית מסכה הגבירו את הקושי אצל כבדי שמיעה.
המחקרים האחרונים מראים גידול במספר הסובלים מדיכאון בקרב כבדי שמיעה. המספר אפילו גבוה בהרבה מהמספר הכללי באוכלוסייה. על פי אותם מחקרים, מדובר בעלייה של 37 אחוז בקרב כבדי השמיעה בתקופה האחרונה, אשר מדווחים על דיכאון בשל בדידות, חוסר תקשורת, ריחוק חברתי וחוסר הבנה שנובעים מירידת השמיעה.
באשר לגילאים המבוגרים יש לציין, כי באופן יחסי המבוגרים סובלים יותר מבעיות שמיעה. מדובר על אחד מכל שלושה מבוגרים שסובל מבעיית שמיעה, זה הרבה ביחס לנתון הכללי. בתקופת המשבר, ניתן לראות באופן ברור פניות רבות יותר של אוכלוסייה מבוגרת אשר מבקשת עזרה בשיקום שמיעה. ייתכן מאוד שיש קשר ישיר להיותם מבוגרים אשר חוו לאחרונה את המשבר בצורה קיצונית יותר מהצעירים. הבידוד והריחוק העצימו את הקושי. ההבנה שצריך לעשות משהו, כדי לשפר את איכות החיים, נהייתה ברורה יותר.
בעיות שמיעה, אשר אינן מטופלות, גורמות לניתוק הסובל מסביבתו, משפחתו וחבריו וגורמת לדיכאון אשר הולך ומחריף ככל שבעיית השמיעה מעמיקה יותר. מרבית המטופלים מדווחים על שיפור בהרגשה ובאיכות החיים שלהם לאחר שהתחילו להשתמש במכשירי שמיעה. כמו כן, גם המשפחה והסביבה שלהם מדווחת על שיפור משמעותי בתפקוד היומיומי.
מה הוא מכשיר שמיעה איכותי
מכשירי השמיעה האיכותיים, אשר מותאמים למשתמש באופן אישי ואינם מוצרי מדף, חייבים להכיל לפחות את הטכנולוגיות הבסיסיות למען איכות השמיעה, כגון: טכנולוגיה לסינון רעשי סביבה, מערכת להנגשת הדיבור, זיהוי סביבה אוטונומי חכם, מינימום של 12 ערוצים (הכי קרוב לשמיעה טבעית), חיבור ישיר לכל סוגי הסמארטפונים, כיוון אוטומטי למצב מוזיקה.
לסיכום, מכשיר שמיעה הוא זה שיכול לעשות את ההבדל בין לקיים שגרה של איכות חיים ובין חיים בתחושה של בידול, בידוד, חיסרון ואף דיכאון. כבדות שמיעה אינה גזרות גורל וניתן לחיות איתה חיים נורמליים לחלוטין. ההצלחה טמונה במכשיר טוב וידידותי למשתמש. היום אין תירוצים, יודעים בדיוק כיצד לטפל ולמי לפנות.
מאמר זה מוגש כחומר מקצועי על ידי חברת 'גל מכשירי שמיעה', יבואנית של HANSATON בישראל ומתמחה בייצור ושיווק ושירות של מכשיר שמיעה מן המתקדמים בעולם.
למידע נוסף: 072-3940564.
Comments